Vestingstadjes

Heusden (19km)
De vestingstad Heusden heeft compleet gerestaureerde vestingwerken en vele panden op de monumentenlijst. In de karakteristieke oude straatjes en smalle steegjes ontdekt u tal van eeuwenoude goedbewaarde panden en gevels met fraaie gevelstenen. Boven op de hoge vestingwallen kijkt u aan de ene zijde neer op het schilderachtige stadje en aan de andere kant heeft u een schitterend uitzicht op de rivier de Bergse Maas.

Geertruidenberg (20km)
Vestingstad Geertruidenberg is gelegen aan nationaal park De Biesbosch. Een prachtig natuur en recreatiegebied met kreken en killen, riet- en zandplaten dat ontstond na de Sint Elisabethvloed van 1421. De Biesbosch bepaalde eeuwenlang de ontwikkeling van Geertruidenberg.
Het stadje heeft een mooie historische kern met vestingwallen, bolwerken en ravelijnen. Het eeuwenoude marktplein wordt omzoomd door schaduwrijke leilinden. 

Woudrichem (33km)
In de vestingstad Woudrichem is nog altijd de middeleeuwse sfeer terug te vinden. Verschillende 15e en 16e eeuwse panden hebben hun aanzien niet verloren en ook de stadswallen met hun ravelijnen, bastions en steunberen zijn geheel bewaard gebleven.
Woudrichem heeft haar eigen stadsgalerie en een cultuurhistorisch- en visserijmuseum.
In molen “Nooit Gedacht” wordt nog graan gemalen en met de veerpont of watertaxi bent u in enkele minuten in Gorinchem of Slot Loevestein